₺249,90 KDV Dahil
₺416,00 KDV Dahil
%40 İndirim
%40İndirim
Ücretsiz Kargo
₺399,90 KDV Dahil
₺666,50 KDV Dahil
%40 İndirim
%40İndirim
Ücretsiz Kargo
₺549,90 KDV Dahil
₺916,50 KDV Dahil
%40 İndirim
%40İndirim
Ücretsiz Kargo
Tükendi
₺299,90 KDV Dahil
₺500,00 KDV Dahil

Kablosuz Şarj Aleti

Kablosuz Şarj Aleti Fiyatları

 

Kablosuz şarj aleti fiyatları marka, içerik ve stant modeline bağlı olarak değişen modeller farklı fiyat aralığında satılmaktadır. İhtiyaçlar dahilinde nitelikli ürünler yüksek ve orta segment fiyatlar ile kullanıcılara sunulur. 

Kablosuz şarj aleti modelleri, genel olarak üretici firmanın tasarım konusundaki yeni fikirlerine ve ihtiyaca göre şekillenir. Kablosuz şarj cihazları güç, tasarım, hız, kalite, garanti şartları, fonksiyonları ve marka gibi çeşitli özellikleri ile birbirlerinden ayrılır. Kablosuz şarj cihazı fiyatları genelde ürün özellikleri ve markasına bağlı olarak farklılık gösterir. Cihazın gücü, hızı ve tasarımı gibi birtakım özellikler ürünün fiyatını doğrudan veya dolaylı yoldan etkiler. Kablosuz şarj cihazlarının kullanım alanları da fiyat konusunda oldukça etkilidir. Örneğin, kablosuz şarj standı olarak kullanılabilen masaüstü kablosuz şarj cihazı telefonunuzun dik konumda durmasını sağlayabilir. Böylece telefonunuz şarj olurken video izleyebilir veya görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Bu tür sıra dışı özellikler ürün fiyatını etkileyen önemli unsurlardır.

Diğer yandan şarj hızı kablosuz şarj cihazının kalitesini belirleyen önemli bir özelliktir. Hızlı bir şekilde şarj etme özelliği bulunan kaliteli cihazların fiyatları çok daha yüksek olabilir. İphone 11 kablosuz şarj cihaz teknolojisi de bunlardan biridir. Magsafe kablosuz şarj aleti sahip olduğu marka gücü ile fiyatlandırılan bir üründür. Sunduğu garanti koşulları dolayısı ile daha çok tercih edilir. Bu tür bir ürünler ve daha pek çok kaliteli kablosuz powerbank modeli, ayrılan bütçeye göre temin edilebilir. Güncel üretim olan rezonans teknolojiler, endüktif teknolojilere göre daha karmaşık yapıda olsa da daha pahalı fiyat aralığına sahiptir. Rezonans modeller iphone kablosuz şarj cihazı olan magsafe modellerinde daha çok kullanılmaktadır. Watch ve airpods modelleri akıllı telefonlar ile aynı anda şarj edilebilmektedir. 

Kablosuz Şarj Aleti Modelleri Nelerdir?

 

Kablosuz şarj teknolojisi aslında endüksiyon aracılığı ile kablo kullanmaksızın şarj etme işlemidir. Wireless charger olarak da isimlendirilir. Bu işlemde yüksek seviyede manyetik alan meydana getiren bir istasyon vardır. Bu esnada cihazda yer alan bobinler bu manyetik alanı elektrik alanına çevirerek bataryanın dolmasını sağlar. Yani enerjiyi kablosuz olarak aktaran ünite, güçlü bir manyetik alan oluşturur ve bu alanın içinde açığa çıkan elektrik gücü, alıcı cihazda bulunan entegre devrelerdeki bobinler aracılığıyla elektrik enerjisine dönüştürülür. Bu işlemin sonucunda ise cihaz üzerinde kablosuz şarj işlemi gerçekleşmiş olur.

Kablosuz şarj teknolojisi cep telefonlarında 3-4 yıldır yaygın olarak kullanılsa da bu teknolojinin geçmişi 90’lı yıllara dayanır. 90’lı yıllarda bir diş fırçası markasının çıkardığı kablosuz şarj edilebilir diş fırçasını satışa sunulmasından bu yana teknolojik olarak değişim göstermiştir. Akıllı telefonlarda kablosuz şarj teknolojisinin yaygınlaşması 2012 yılından itibaren satışa sunulan Apple kablosuz şarj modeller ile gündeme gelmiştir. Kablosuz şarj aletleri akıllı telefonlar ve aksesuarlar için markalara bağlı olarak farklı standartlarda donanımlar ile üretilir. Kablosuz şarj teknolojisinde kullanılan elektronik aksamın yapısına göre değişen birtakım ayrışmalardan dolayı farklı şarj standartları ortaya çıkmıştır. Kullandığınız telefonu şarj etmek için telefon ile şarj cihazının aynı standardı desteklemesi gerekir. Apple şarj standı kendine ait tüm aksesuarları şarj edebilmektedir. Ancak stant türü bu konuda önem arz eder. 

Bugün akıllı telefonlarda en yaygın kullanılan şarj standardı Qi standardıdır. Qi standardı pek çok endüstri kuruluşu tarafından destekleniyor ve hemen hemen tüm akıllı telefon üreticileri bu standardı kullanıyor. Kablosuz şarj imkânı sunan teknolojilerde kablosuz şarj aparatı konusunda önemlidir. İç donanımını ifade eden bu özellikler şu şekildedir;

Endüktif Şarj; Kablosuz şarj özelliği sunan teknolojilerden ilki, endüktif şarj olarak adlandırılır. Sunduğu elektromanyetik alan, elektriğin bir bobinden (şarj pedinde) diğerine (telefonda) geçmesine imkân sağlar.

Rezonans Şarj; Bir diğer kablosuz şarj özelliği sunan teknoloji, rezonans şarjdır. Kablosuz şarjın genişletilmiş bir şeklidir. Bu prensipte; şarj istasyonundaki bobin ile cihazdaki bobin arasında bir veya birden fazla rezonans devresi bulunmaktadır. Bu güncel teknoloji ile aynı anda birkaç cihazı şarj edilebilir.

 

Kablosuz Şarj Aletinin Özellikleri Nelerdir?

 

Günlük hayatta kullanılan birçok elektronik aletler pil, akü, batarya gibi elektrik enerjisi depolamış aygıtlarla çalışır. Teknolojinin ilerlemesi ile ilişkili olan bu aygıtların gelişimi 2000’li yıllarda gerçekleşmesine rağmen, telefon üretiminde birinci olan bir markanın bu özelliği yeni piyasaya sürmesi ile popüler duruma gelmiştir. Apple powerbank ve diğer markaların ürünleri endüstri gibi birçok alanda yeni üretilen ürünlere dahil edilen bir özelliktir.

Kablosuz şarj sayesinde telefonun hiçbir prize takılı olmadan şarj olduğu konusunda yanlış bir kanı vardır. Bu düşünce teknik olarak doğru olsa da şarj pedinin, duvar fişi, bilgisayar veya powerbank gibi bir güç kaynağına takılması gerekir. Belirli kullanım ortamı oluşturulan ürünlerin sunduğu standart özellikler şu şekildedir;

  • İnsan vücudunda bobin işlevi gören manyetik bir yapı olmadığı için elektriğe maruz bırakmaz. 
  • Üzerinde yer alan standa birden fazla cihaz koyulabilir.
  • Tek bir kablo görüntüsü sunar.
  • Kullanım kolaylığı sunar.
  • Güvenilirdir.
  • Pratiktir.
  • Her yerde şarj imkânı sunar.
  • Cihaz tamamen şarj olduğunda, kablosuz şarj cihazı otomatik olarak kapanır.
  • Pilin aşırı ısınmasının önüne geçer.
  • Yer kaplamaz,
  • Yeni üretilen araba ve mobilyaların içerisine dahil edilmektedir.
  • Cihazın şarj istasyonuna yanlış yerleştirilmesini önler.
  • Şarj istasyonu ile cihaz arasında daha fazla mesafe olmasını sağlar.
  • Daha fazla enerjinin aküye ulaştığı daha yüksek verimlilik seviyeleri sağlar.
 

Kablosuz Şarj Aleti Su Geçirir mi?

 

Kablosuz şarj standları masa üzerinde kullanım için uygun olması sebebi ile su geçirgenliği merak edilen konulardan oluşmaktadır. Yaşanılacak olumsuz kazalarda cihazların zarar görmemesi için geliştirilen su koruma özelliklerinin şarj kablolarını kapsama durumu tehlikelidir. Ürünler için tasarlanan kılıflar ile koruma sağlanır. 

Yeni üretilen teknolojilere sahip kablosuz şarj aletleri; yumuşak ve darbelere dayanıklı TPU malzemesini kullanarak, bu koruyucu kapak olmaktadır. Çarpmalardan, damlalardan ve çiziklerden koruma sağlar. Ancak koruyucu kapak sadece şarj cihazının arkasını korumaktadır. 

Kablosuz Şarj Aleti Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Kablosuz şarj cihazları, kablosuz şarj teknolojisi için bir standart olan Qi sertifikasına sahip olmalıdır. Bu sertifikaya sahip tüm kablosuz şarj cihazları, kablosuz şarj destekli akıllı telefonunu şarj eder. Yine de almaya karar verilen kablosuz şarj cihazının, akıllı telefonu şarj edip etmediğini kontrol edilmesi gerekir.

Telefonun kaç watt’a kadar kablosuz şarjı desteklediği de önemlidir. Iphone markası için bu sınır 7.5 watt'tır. Dolayısı ile bu değerin üzerinde bir çıkışa sahip kablosuz şarj cihazı almak yalnızca cihaza fazla para ödemenize neden olur. Android için sınır 15 watt’a kadar çıkabiliyor. Kablosuz şarj cihazının çıkışı kadar, o kablosuz şarj cihazını prize bağlayacak adaptörün gücü de son derece önemli. Düşük çıkışlı bir adaptör kullandığınızda hızlı şarj destekli bir kablosuz şarj cihazı kullansanız bile cihazınız yavaş şarj olmaya devam edecektir. Cihazınızın ne kadar hızlı şarj olduğu önemli değilse 5 watt’lık uygun fiyatlı bir kablosuz şarj pedi de işe yarar.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR